Helle Juell kåret til årets idrætsleder i Gentofte

2. marts 2018 13:47 , af Niels Clausen

Her kan du se baggrunden for kåringen:

Helle Juel har med sin utrættelige energi og sin dygtighed som leder og organisator om nogen været udslagsgivende for den sportslige udvikling, der har været i klubben med hende ved roret. Det er ikke mindst hendes fortjeneste, at de unge er blevet så godt integreret i den snart 100 år gamle klub, og at eliten blandt disse nu gør sig gældende til både inden- og udenlandske stævner, herunder DM, NM, EM og VM, samt Olympic Hope.

Helle blev medlem af klubben i 2006 og allerede året efter blev hun valgt ind i bestyrelsen, hvor hun var med til at afsætte et særligt budget til unge/eliteafdelingen.
I 2011 og trådte hun ud af bestyrelsen for helt at hellige sig hvervet som leder af ungdomsafdelingen. På det tidspunkt var der 36 unge, hvoraf mange var børn af klubmedlemmer. Siden da er antallet af unge mere end fordoblet og unge/elitafdelingen mønstrer nu ca. 80 medlemmer, heraf to unge kvinder som i dag er en del af Gentofte Kommunes eliteprojekt.

Helles engagement er smittende. Hun forstår at motivere andre mennesker, ikke mindst de unges forældre, som der er brug for, når kajakkaravanen drager ud til stævner. Så er det 30 roere, der drager af sted, og der skal arrangeres transport, teltopslagning, bespisning og meget mere. Mange af disse forældre bliver så bidt af sporten og miljøet omkring den, at de selv melder sig ind i klubben.

Helle har derudover tid til at tage en tørn på vandet - uge efter uge, når de helt unge og nye medlemmer skal lære kunsten at ro kajak. Og til stævnerne er hun her og der og alle vegne. Hun står på bredden ved hvert eneste stævne, hvor hun styrer tropperne. Hun er kort sagt en leder, som alle klubber drømmer om at få som medlem.

Helle er en ildsjæl, som i snit lægger 15-20 timer om ugen i arbejdet med de unge. Med sin indsats har hun placeret Hellerup Kajakklub på landkortet som en seriøs klub, der leverer topatleter inden for kajaksporten.

Derfor har Helle Juell fortjent at blive hædret.