pagaj december 2000

Sommeren har ikke været den bedste i mands minde. Lidt kølig og ret blæsende, men med en vidunderlig vane med at klare op om aftenen, så den nye grill er blevet flittigt brugt. Ikke mindst ved klubmesterskaberne, hvor familien Meldgaard havde meldt sig som kokke til salat og diverse tilbehør til en grill-aften. Over 60 mødte frem, hvilket nok var et par stykker mere end de havde regnet med. Klubmesterskaberne havde i år mange flere deltagere end tidligere, hvilket gjorde det til en rigtig sjov oplevelse, især i det mere showprægede løb som hundevæddeløb. Her deltog over 20. Se billedreportagen og læs om hvem der blev klubmestre i Pagajen. Også 4-ugersholdet havde succes med deres Høstfest, en god ide, som der burde blive en tradition.
På løbssiden var det Jens Frederiksen som udmærkede sig bedst med et dansk mesterskab i havkajak. Læs hans reportage fra løbet. Fra Pagajen et stort tillykke til Jens. Udover Jens har Vita Østengaard fået en 3.plads ved marathon DM i GOL-klassen. Tillykke til Vita. Læs mere om hvordan det gik de øvrige deltagere fra HK. Du kan også læse om hvordan det gik HK til kortbane DM, hvor vi stillede med 4 deltagere.
Tuborgfondet har atter været venlige mod HK og sponsoreret 2 superhurtige turbåde. Tusind tak til for det. Det er rart at få hjælp udefra til nogle gode kajakker.
I august havde HK lånt kredsens polokajakker, hvilket var en stor succes både blandt ungdomsroere og de lidt ældre roere. Det skal blive spændende om HK vil investere i polokajakker i den kommende sæson eller om vi venter lidt endnu.
Årets største arrangement er Ungdomstræf. Det var med lidt bange anelse invitationerne blev sendt ud, for alle øvrige lignende arrangementer i år var blevet aflyst pga. manglende tilslutning, men HKs ungdomstræf ville en masse roere gerne til. Læs om hvordan det gik.
Det er snart tid for Standerstrygning, efterårsrengøring og generalforsamling. Husk at reservere datoerne 30/9-1/10, 7/10 og 26/11.
Tak for i sommer og god vintersæson. Husk at holde øje med de mange tilbud der er, f.eks. bridge, circletræning, gymnastik, løbehandicap og orienteringsløb.

 

Formanden har ordet.


Fra redaktøren Da den nye formand Johnny Petersen ikke har haft mulighed for at nå at skrive indlægget, hvor formanden har ordet (blev valgt efter deadline for Pagajen) er det den foregående formand Gethe Jacobsen der har skrevet "Formanden har ordet". Pagajen siger tak til Gethe for et godt samarbejde.

Når i læser dette er det måske blevet vinter, men i skrivende stund er det vejrmæssigt stadig kun efterår med mulighed for at ro en dejlig tur. I det sidste år er der brugt megen tid på at gøre byggeriet færdigt og derfor har andre ting måtte ligge, også ting bestyrelsen gerne ville have udført.
Som tidligere nævnt er det tegn på krise i en klub ,når en hel bestyrelse går samtidig, og at der ikke kan findes en person, der er villig til at blive formand. Dette oplevede vi for et år siden, hvor jeg lod mig overtale på grund af mit arrangement i forbundet. Derfor er det utroligt glædeligt og gode tegn for klubben, at vi i år havde kampvalg til posten som formand. Derfor er det glædeligt at kunne give hvervet som formand videre til en som har de samme ideer som en selv, nemlig at indføre ergometerroning med nye maskiner i klubben og arbejde for bredden med flere tur-arrangementer. Ergometer roning vil blive noget ikke alene forbundet vil satse på men også mange nye medlemmer.
Lad os støtte den nye bestyrelse som nu får ro til at gøre vores klub til noget særligt at være medlem af og nyde vores flotte omgivelser.
Gethe

 

3 kampvalg på generalforsamlingen

Efter den store udskiftning af bestyrelsen sidste år, tegnede årets generalforsamling den 26/11 til at blive mere stille og uden de helt store diskussioner. Det var klart at Hans Henrik Bjørstrup, Steen Gornitzka og Lars Skytte ikke ønskede genvalg, så nogen udskiftning i bestyrelsen blev det til. Hvad der derimod ikke fremgik af indbydelsen til generalforsamlingen var, at der var en modkandidat til Gethe Jacobsen om formandsposten. Johnny Petersen blev foreslået som ny formand for HK, og så var det tid til valgtaler. Der var nu ikke den store forskel på valgtalerne, idet begge kandidater ønskede at der blev gjort mere ud af det sociale i klubben som f.eks. ture, samvær og mere kontakt mellem nye og gamle medlemmer, hvilket de udtrykte på hver deres måde. De synes også begge, at det vil være en god ide at anskaffe nye og mere moderne roergometre, bl.a. fordi der afholdes stævner på netop disse roergometre og der er fremtid i det både for unge og ældre roere. Da stemmerne blev talt op havde 52 stemt. 37 stemte på Johnny Petersen og 13 på Gethe Jacobsen og 2 stemte blankt. HK havde fået en ny formand. En stor tak til Gehte Jacobsen der nærmest blev tvunget til at tage formandsposten sidste år.
Nu var det næstformandens tur til at blive valgt og Gethe Jacobsen blev foreslået som kanditat. Endnu et kampvalg. Denne gang vandt den nuværende næstformand Christian Høier med 34 stemmer og Gethe Jacobsens 16. Sidste kampvalg var om sekretærposten, hvor Dan Eriksen ønskede at stille op. Her vandt den nuværende sekretær Lars Bjørstrup med 29 stemmer mod Dan Eriskens 18. Til de øvriste poster i bestyrelsen var der kun en kandidat. Som bestyrelsesmedlem i stedet for Hans Henrik Bjørstrup blev Svend Aage Larsen (SAAL), og som ny ungdomsleder blev Sonja Reifling valgt. Ny barkeeper er Nick Boeck. Marc Reifling fortsætter som idrætsleder, Frank Meldgaard som kasserer og Jørgen W Andersen som materialforvalter.
Inden valg til bestyrelsen skulle bl.a. et forslag om uændret kontingent, men et øget indskud svarende til et år kontingent godkendes. Her blev stillet forslag om at nye medlemmer under 25 år kun skulle betale 200 kr. Efter nogen diskussion blev forslaget om uændret kontingent men et øget indskud svarende til et års kontingent for nye medlemmer over 25 år og indskud på 200 kr for dem under 25 år vedtaget.
Valdemar Vedel havde et forslag om ændring af vinteroningsregler. Den nye regel som blev vedtaget er: I tiden fra 1. oktober til 1. maj skal rednings/svømmevest bæres fastspændt på roeren. I samme tidsrum må der ikke roes længere fra land end 50 meter uden for bølgebrydningslinjen, og der kræves mindst 600 km's erfaring i kajak, før et medlem må ro alene sydpå.
Der mangler medlemmer i idrætsudvalg og festudvalg. Der er slået sedler op i klubben, hvor man kan skrive sig på, hvis man vil være med til at lave noget arbejde for HK. Vil du høre mere om arbejdet i idrætsudvalget kan du kontakte idrætsleder Marc Reifling, se inderside om omslag. Vil du vide mere om festudvalget kan du kontakte Pernille Vendler tlf. 3874 1316.
Redaktør af Pagajen er stadig Lone Schultz-Pedersen. Revisorer er uændret Christian Thomasen og Vibeke Munch med Ole Hjørne som suppleant.

Pagajen ønsker den nye bestyrelse et godt arbejdsår.

Ungdommerne i top i årets Handicap


Af Lone Schultz

Nogle af de flittigste deltagere i årets Handicap var nogle af ungdomsroerne, og det kan ses i resultatlisten. Selv i det mest umulige vejr kunne man se dem kæmpe sig gennem bølger og modvind. Meget tidligt blev det klart at kampen skulle stå mellem Frederik Lund og Anders Illum, begge fra ungdomsholdet. Anders gik kun glip at 2 løb og kunne trække sig ud af opgøret med flest point. Anders fik 687 point og Frederik 634. Meget flotte resultater. Det er faktisk anden gang Anders er vinder af Handicap, idet han allerede som kun 6-årig sammen med far Carsten Illum i K2 vandt. Carsten er ikke den eneste som har fundet ud af det kan være sjovt at ro med junior. I år deltog Hans Arvidsen og sønnen Mathias sammen i K2 og det blev til en 7. plads. Det er da en mægtig chance for forældre og børn at lave noget sammen og have det sjovt. Det kan være vi til næste år ser flere forældre/barn konstellationer.
Tidtagerne blev sat på nogle meget hårde prøver med over 60 deltagende både i flere af løbene. I alt deltog 165 roere i årets Handicap. Vejrguderne var ikke altid venligt stemt og især de to sidste gange var det en noget forblæst, våd og kold omgang at være tidtager. En speciel tak til tidtager Marlene L Nielsen, som pænt ventede med at føde til efter sidste Handicapløb. Hun ville ikke svigte roerne. Der skal selvfølgelig også være en stor tak til de øvrige tidtagere med Jette Høier i spidsen. Handicapafslutningen blev igen i år afholdt i HKs lokaler, hvor Birgit Vedel og Rødtop sørgede for gule ærter med flæsk og medister. De to kan bare det der. Uhmm, hvor der duftede godt i hele klubben det meste af dagen, og smagsløgene blev heller ikke skuffede. Snapsene var af meget forskellig størrelse afhængig af hvem der skænkede dem, men barkeeper Steen Gs var de mest populære.
Efter de gule ærter skulle årets vindere, bedste pointsluger for hver måned og bedste tid for herre, dame og K2 præmieres. Resultaternes kan ses i nedenstående. Øvrige resultater kan ses i HK eller på HKs hjemmeside www.hellerup-kajakklub.dk

10 bedste
1 Anders Illum HK 687
2 Frederik Lund HK 634
3 Ole Buhrmann PALO 615
4 Vahan Ter-Vardanyan DSR 549
5 Flemming Jensen SKJOLD 523
6 Philipe Noel PALO 511
7 Hans/Mathias Arvidsen HK 505
8 Gethe HK 481
8 Uffe Madsen PALO 481
10 Ingelise Illum HK 464

Månedsvindere
Maj: Anders Illum HK
Juni: Ole Buhrmann PALO
Juli:
Vibeke Jansen DSR
August:
Uffe Madsen PALO
September:
Ole Buhrmann PALO

Bedste tider, sidste års bedste tid i ()
Herre K1 (24.07)
1 Henrik Vedel HK 24.42
2 Vahan Ter-Vardanyan DSR 24.49
3 Philipe Noel PALO 24.59
4 Alex Hoe HK 25.54
5 Bo Alkestrup HK 26.20

Herre K2 (25.46)
1 Lars K/Espen P DSR 24.51
2 Esbern S/Christian H HK 25.18
3 Troels/Christian PALO 26.11
4 Bo/Anders DSR 26.28
5 Aksel T/Anders G DSR 27.04

Mix K2 (24.17)
1 Bob D/Lone S-P SBBU/HK 26.05
2 Elisabeth/Thomas PALO 27.46
3 Lars L/Ulla L HK 27.51
4 Mia S/Morten S HK 28.40
5 Tormod C/Gitte PALO 29.19

Dame K1 (29.51)
1 Lone Schultz-Pedersen HK 29.56
2 Birgitte K Schmidt HK 30.42
3 Janne Meldgaard HK 31.38
4 Marie Christiansen NOVA 31.41
5 Charlotte Ardal HK 31.46

Dame K2 (29.35)
1 Gitte J/Nadia H NOVA 28.57
2 Tina Voer/Marianne P DSR 29.56
3 Jeanette/Charlotte R DSR 31.07
4 Hanne U/Vibeke NOVA 32.02
5 Vibs Højgaard/Rikke Mossing HK 35.3

 

Årets HK'er

Årets HK'er har været medlem i klubben siden 9/7 1992, altså kun 8 år, men har før roet i andre klubber og er altså en overflytter. Hun er en utrolig aktiv person, der igennem årene (foruden selv at have roet - og jeg har hørt, at især i tiden før Hk var meget ropræget også med hensyn til konkurrencer) har gjort meget for klubben. Her i HK er det især på lederplan vi har haft glæde af årets HK'er. Vedkommende har siddet i bestyrelsen i en lang periode på en betydende post (kasserer), og i forbindelse med byggeriet var årets HK'er også utrolig aktiv og var med til at styre tingenes gang , men gik ligesom resten af bestyrelsen ved sidste generalforsamling - men det har ikke betydet en mindre aktiv indsats som hjælper.
Især kan de unge mennesker i ungdomsafdelingen være glade, for det er især her årets HK'er gør en meget stor indsat og hun netop indtrådt i bestyrelsen som ungdomsleder. Er nogen i tvivl nu? Resten af klubben nyder også godt af en hjælpende hånd hver tirsdag til handicap. Det er også hende vi kan sige tak for den stander vi vender 2 gange om året efter at den forrige blev stjålet.

Årets HK'er nemlig Sonja Reifling.
Stort og meget velfortjent tillykke til Sonja.

Dan Eriksen blev årets instruktør


Der har i år været rigtigt mange på instruktionsholdene. Det har stillet store krav til instruktørerne, der virkelig havde noget at se til. Blandt dem der ydede de største indsatser var Dan Eriksen. Dan er instruktør på mandagsholdet, men hjælper også til, hvis der skulle mangle en instruktør på et at de andre hold. Dan har været instruktør de sidste 3-4 år, hvor det især er fredags- og nu mandagsholdet, der har haft glæde af hans guldkorn. Dem er der mange af. Dan ved ikke bare noget om kajak, han ved også noget om næsten alt andet og er ikke bange for at dele sin viden med andre. Når Dan ikke instruerer begynderne, kan man se ham teste sin nye GPS. Så ved han præcist hvor han er, og hvor langt han har roet. Så vil du vide præcist hvor langt der er til Tårbæk, Knud eller Den Grønne, så bare spørg Dan. Dan er også glad for at ro løb og langture. Hans glæde ved at ro kan ikke andet end smitte af på dem han instruerer. Tillykke til årets instruktør og måtte HK få glæde af dig både som instruktør og person i mange år endnu.

 

Båddåb ved Standerstrygningen


UNIBANK Fonden havde tidligere på året lovet HK at de ville sponsorere en enerkajak, men da vi havde mere brug for en toer, gik de med til at give et beløb svarende til en ener, så vi ved selv at lægge lidt til kunne købe en toer. Denne var indkøbt og lå klar til dåb ved Standerstrygningen, hvor en repræsentant fra UNIBANK Fonden sørgede den nye K2 fik navnet Enhjørning.
Ved samme lejlighed fik de ungdomsroere, der var blevet klubmestre deres pokaler. Ungdomsklubmestrene er pige yngste 500m og 5.000m Mia Meldgaard, drenge yngste 500m og 5.000m Frederik Lund, pige ungdom 500m Janne Meldgaard og 5.000m Mia Skytte og drenge ungdom 500m Søren Karkov.
Om aftenen blev det afsløret, hvem der var årets HK'er og årets instruktør. Sonja Reifling blev særdeles fortjent årets HK'er og Dan Eriksen lige for fortjent årets instruktør. Læs mere om de to andet sted i Pagajen.
Weekenden inden Standerstrygningen havde der været arbejdsweekend, og mange mødte op og ydede en stor indsats. Der var mange ting, der blev lavet f.eks. nyt værksted til reparation af både, oprydning i forhaven, fliselægning, maling af gavle og nye skure og meget andet. Selv de yngste på 3-4 år gav en hjælpende hånd.

Nok en Tour


Af Lone Schultz-Pedersen

Atter et Gudenåløb er overstået, vablerne er væk og muskelømheden har fortaget sig. Endnu engang er der mange der har undret sig over hvorfor de stillede op igen i år, men man kan bare ikke lade være. Udfordringen og hele stemningen omkring løbet er noget for sig. Nogle er med for første gang f.eks. Pernille Vendler, der er begynder fra i år, mens andre har været med så mange gange, at de ikke har styr på hvor mange. I det hele taget var årets begyndere godt repræsenteret ved årets Tour de Gudenå. Foruden Pernille var Lillian, Rikke og Kim med som hjælpere. Det klarede de rigtig flot når man tænker på, de ikke anede hvad de gik ind til og nok må have følt sig lidt fortabte engang imellem. Hjælperne er en uundværlig del at turen. Hvem skal ellers sørge for tørt tøj og noget at spise i pauserne, køre bilen, give ømme skuldre lidt massage, hjælpe med at få kajakken op, holde øje med starttidspunkt og meget mere. Tak for hjælpen hjælpere. Vi boede for første gang på vandrerhjemmet i Ry. Det ligger lige ned til Knuds Sø, så dem der skal starte i Ry om lørdagen har en tilpas rotur til startstedet. Det var et glimrende sted.
Om lørdagen, hvor de store søer skal passeres er det bedst, hvis det ikke blæser for meget, men i år skulle vi have frisk vind direkte imod os, så det blev en noget sej tur. Trætheden stod malet i folks ansigter, da de kom til Silkeborg. Søndag betyder det ikke så meget hvor meget det blæser, her er det vigtigere at vindretningen er medvind, og det var den heldigvis.
HK klarede sig som sædvanlig på Tour de Gudenå bedst i dame turbådsklasserne. Vita Østengaard fik efter mange forsøg endelig en meget velfortjent tredieplads for dem over 50 år. Birgitte K Schmidt er altid god for en medaljeplacering og denne gang blev det til en bronze i hendes første løb som young old lady. Hun mangler en sølv i samlingen, og den var inden for rækkevidde, da hun lå på andenpladsen efter lørdagens løb, men desværre desværre måtte hun se sølvmedaljen forvandlet til endnu en bronze om søndagen. Det er imponerende hun kan ro så hurtigt med den smule hun får tid til at træne. Bedre gik det for Lone Schultz i klassen for de 43-49-årige. Efter en placering som nr 2 efter lørdagens løb blev det til en førsteplads. Det blev et meget spændende løb, idet der skulle hentes 1½ min om søndagen. Sejren blev på 10 sek, så det var en meget spændene ventetid i Randers inden resultatet blev offentliggjort. Tiden var samtidig hurtigste tid af samtlige turbåde.
En båd vi alle var spændte på, hvordan det gik, var K2en med Emil på 6 år og far Ulrik. Emil roede hele løbet om lørdagen, men fik lov til at sove længe om søndagen, så far Ulrik måtte selv ro resten af turen alene.
På den lange distance klarede Ole Vestbirk og Hakon Keller sig bedst med en placering som nr. 6 i K2 tur for de 43-49 årige.

 

Turen til "Søerne"

Af Ungdomstoeren som ikke vil sætte deres navn under

Vi mødtes nede i klubben ved nitiden og pakkede traileren med kajakkerne. Stemningen var god. Derefter kørte vi til Fuglevad St., hvor vi satte kajakkerne i vandet. Plask! Nogle roede i toer andre i ener. Vi roede via Mølleåen under Lyngby Hovedgade (vandrotterøret) og kom til Lyngby Sø i modvind. Puh ha! Og et lille bitte stykke ad Mølleåen roede vi, til vi kom til Bagsværd Sø. I Bagsværd Sø roede vi til Bagsværd Rostadion, hvor Sonja holdt en lang prædiken om konkurrenceroning. Lidt efter roede vi videre ad Bagsværd Sø, hvor nogen blev temmelig våde. Længere henne så vi kommentatorboksene. Så roede vi tilbage ad Bagsværd sø til Klub 361, hvor vi skyllede mors nu våde leverpostejsmadder ned med sodavand uden brus. Nogle gik op til kiosken og fyldte deres "tørre" lommer med slik. Nu friske og veloplagte roede vi videre ad Mølleåen med den smukke natur. Endelig efter lang tids "intensiv" roning nåede vi Furesøen. Nogle ungdomsroere mener at turen burde være stoppet her, læs videre hvorfor.
Vi roede langs "Søstien". Pludselig tog vinden til og bølgerne blev større og større og¼ En af toerne blev påsejlet at toeren med Johnny og Camilla, så der kom et kæmpe hul i bagdelen af båden. De to ungdomsroere kæmpede for livet. De vidste, at hvis de ikke fik deres smukke bagdele ud af toer-kajakken i en fart, var det ude med dem. Våde og forkomne kom de op på bredden af den store sø (Furesøen). Mere om selve roturen ved vi ikke, idet vi tilbragte vores tid med at bære den hullede toer gennem ujævnt terræn forbi Naturskolen til Bådfarten ved Furesøbadet, hvor de andre ventede på os. Vi læssede kajakkerne op på traileren, kørte tilbage til klubben og skrev 17 km på vores rokort (STOLT!). Det er en dag der altid vil stå i vores hjerter ... øh, troede i.

Et cykeleventyr


Af Christian Bovet og Lone HolmHansen

Da min far for et par år siden flyttede til Bangkok med sin thailandske kone besluttede Lone og jeg at tage ud og besøge dem - på cykel. Dog ikke hele vejen, men 6500 km blev det da til. Vi startede ud midt i aug. 1999 og kørte ned gennem Europa til Rom, hvorfra vi fløj til Mumbay. Videre med bus sydpå til Goa hvorfra vi startede cykelturen i Indien. Vi fulgte mere eller mindre kysten sydpå til vi ikke kunne komme længere. Fra sydspidsen gik turen nordpå til Cennai (Madras) hvorfra vi tog toget til Calcutta. Derfra fløj vi til Bangkok og havde nu udsigt til ca. 4 måneders ferie i Thailand med et smut dels til Malaysia og dels til Cambodia.

Hvor er vores cykler
Europaturen blev drastisk ændret da vores cykler blev stjålet den 1. nat i Polen!!!! Vi tog hjem og fik fat på nogle nye og i stedet for at køre ned gennem det gamle Østeuropa blev ruten nu lagt gennem Tyskland - Østrig og Italien.

Møde med Indien
Selvom vi følte os godt forberedte på, hvad der ventede os i Indien, var det alligevel et enormt kulturchock at lande i Mumbai. ALT var anderledes. Ulidelig varme og fugtighed, et mylder af mennesker og dyr, en total kaotisk trafik - med venstrekørsel, et støjniveau som vi ikke drømte om eksisterede og en stank og fattigdom som desværre blev en del af hverdagen mens vi var i Indien. De ca. 30 km. fra lufthavnen ind til centrum var sandelig ikke for børn og vores eneste tanke var: "Hvordan kommer vi hurtigst muligt videre til Goa?" Allerede næste dag var vi ombord på en sovebus med cyklerne på taget.
Indien er kontrasternes land - helt fantastisk og samtidig ganske ulideligt. Man bliver simpelt hen nød til at rejse på landets præmisser, men giver man Indien en chance og er åben overfor en helt anderledes kultur venter der den rejsende mange gode oplevelser. Vi mødte utrolig mange søde og hjælpsomme indere og vi var aldrig utrygge på vores rejse gennem Indien. Selvom vi et par gange var ved at få nok af det hele og bare skynde os videre til Thailand, vil Indien nok være et af de lande vi en dag vender tilbage til - 2½ måned er ikke nok til dette kæmpe land.

At komme til Thailand
At komme til Thailand var nærmest som at vende tilbage til civilisationen. Specielt Bangkok er blevet en kæmpe stor og moderne by. Det var dejligt at gense min far og hans kone som vi holdt jul sammen med. Derefter drog vi syd på (dog uden cykler) for at udforske de mange eksotiske paradisøer med hvide sandstrande, svajende palmer og et undervandsliv som vi aldrig blev trætte af.
I Ao Nang skulle vi fejre nytår sammen med 2 veninder som kom ud og besøgte os. Det var rigtigt hyggeligt og der var en pragtfuld afslappet stemning.

Kajakture
Der ligger et væld af småøer ud for kysten ved Ao Nang som vi flittigt besøgte med longtailboats. På en af disse øer lejede vi kajakker og roede de 6-7 km rundt om øen - det er noget ganske andet end turen op til Skovshoved og hjem igen! Kajakkerne er af den helt åbne type uden ror, men det er alle tiders da jeg tror at man ville nedsmelte i en lukket glasfiberkajak.

Rotur gennem et bjerg
Da vores venner var taget hjem til DK tog Lone og jeg videre til bl.a. Ko Muuk en lille ø syd for Ko Lanta. Vi havde læst, at man her kunne komme ind i en lille lagune gennem en tunnel i bjerget - det lød da spændende. Der hvor vi boede havde de heldigvis 2 kajakker som vi lejede hele dagen for den beskedne sum af 40 kr. (på de turistede øer kunne man få lov til at betale 30 kr. i timen for én kajak!). Først skulle vi om på den anden side af øen, men det var en utrolig flot og afvekslende kyststrækning og vi havde det hele for os selv. Først da vi kom frem til huleindgangen var der andre turister som bliver sejlet dertil fra f.eks. Ko Lanta. Heldigvis kan man kun komme gennem tunnelen ved at svømme eller i kajak. Når man kommer et stykke ind bliver det bulder ravende mørkt og da der ikke var så meget strøm på min pandelampe, var vi glade for, at der netop var et hold som svømmede igennem eftersom deres guide havde en god projektør med.
Efter ca. 50 m. slår gangen et 90 graders sving og pludselig kan man se solen skinne i det turkis grønne vand længere fremme. Det sidste stykke måtte vi dukke os helt ned for at komme igennem, men så var vi pludselig inde i lagunen som er en ganske lille sandstrand omkranset af høje klippevægge hele vejen rundt - det var meget eventyrligt. Vi var glade for at vi var der forholdsvis tidligt, for da vi tog derfra, lå der adskillige både med turister udenfor.

På cyklerne igen
Tiden gik og den 1. måned var ved at være brugt op, så vi blev nød til at tage til Malaysia for at få et nyt visa - men så fik vi da også set Penang.
Med vores nye 2 måneders visa i hånden drog vi stille og roligt nord på, hvor vi bl.a. besøgte den lækreste dykker ø Ko Tao. Her kunne vi godt være blevet i længere tid, men Nordthailand kaldte og vi glædede os efterhånden til at komme på cyklerne igen. For at spare tid tog vi cyklerne med toget til Chiang Mai (13 t) hvorfra vi lavede to runder. Det var et helt anderledes Thailand vi mødte oppe nord på. Flot og frodigt bjerglandskab og en utrolig venlig befolkning. Vi fik cyklet ca. 1500 km og guderne må vide hvor mange højdemeter - heldigvis med et minimum af bagage, for nogle af stigningerne var ekstremt stejle.

Tid til trekking
I Nordthailand var vi også ude på to meget spændende og flotte trekkingture, hvor vi kom rundt til nogle primitive bjerglandsbyer. Det er en besynderlig oplevelse og nærmest som at træde tilbage til middelalderen. Det er lige før man tror, at det hele er iscenesat for trekkerne - men de lever faktisk sådan! Det var meget billigt at rejse i Nordthailand så vi fik budgettet til at strække lidt længere end planlagt. Det gav os mulighed for at tage en smuttur til Cambodia (uden cyklerne) og det blev en stor oplevelse.

Smuttur til Cambodja
Det var næsten som at komme tilbage til Indien - meget fattigt og meget spændende. Vi kørte i pick-up fra grænsen til Siem Riep 150 km inde i landet af den værste hovedvej vi nogensinde har set. Derfor tog turen også 6 timer!! Desværre havde vi alt for få dage i Cambodia, men vi nåede da at se det store tempelruinområde Ankor Wat som er fabelagtigt og heldigvis uden den masseturisme som vi oplevede i Thailand - men den kommer også til Cambodia før eller siden.
Midt i april var pengekassen ved at være tom og vi tog tilbage til min far for at være der de sidste dage inden vi skulle med flyveren hjem til DK.

Hjem til kulden
Vi havde jo frygtet at vi skulle hjem og gå med hue og vanter når vi nu var blevet vant til dagtemperaturer over 35 grader. Derfor tog vi lidt godt vejr med hjem så vi kunne lande til strålende sol fra en skyfri himmel i Kastrup påskelørdagmorgen.
Alt i alt kan vi se tilbage på en utrolig spændende og oplevelsesrig tur og vi kan kun på det varmeste anbefale at tage ud og opleve verdenen - vi skal i hvert fald af sted igen.
Når de mørke vinteraftenen om forhåbentlig meget lang tid kommer snigende ind over os vil vi meget gerne komme ned i klubben og vise nogle lysbilleder fra vores tur - så hold øje med opslagstavlen.

For de mere teknisk interesserede kan vi oplyse at vi kørte på to Mountain bikes fra Author, model Versus, som er en stålcykel bygget op med Shimano LX, Ritchey og Tektro. Vi kørte samtlige 6500 km med dæk fra Continental model Top Touring 2000 som er et rigtigt godt landevejsdæk. Den 1. punktering havde vi efter 4000 km og vi havde vel i alt ca. 8 punkteringer!. I øvrigt kørte Lone med fjederforgaffel. Vi var meget tilfredse med cyklerne, som kun behøvede småjusteringer, hvorimod begge vores alu bagagebærer knækkede! (en blev udskiftet den anden repareret).