pagaj december 2001

Vi ror bare derudad. Det er blevet til mange kilometer i løbet af sommeren. Nogle har dog også tid til andet end at ro. Årets HK'er bruger en masse tid på at reparere de kajakker vi andre kommer til at lave huller i. Et stort velfortjent tillykke til Per Fasmer Hansen. Et lige så stort tillykke skal lyde til HKs nye æresmedlem Steen Gornitzka. Efter mange års slid både som aktiv og nu mere på det sociale plan og ikke mindst som barkeeper, blev Steen udnævnt til æresmedlem ved årets Standerstrygning. Et lige så stort og velfortjent tillykke til Steen. Læs mere om de to i Pagajen.
Årets Tour de Gudenå var en barsk sag. Læs om strabadserne og om hvordan det gik HKerne. Et andet af efterårets store HK løb er Mølleåens Blå Bånd. Flere år har vi forgæves forsøgt at vinde kajakken for flest gennemførende deltagere, men i år lykkedes det. Hele 51 HKere gennemførte. Det var 12 flere end næstbedste klub. Stor tak for en rigtig god klubindsats. Handicapturneringen havde rekorddeltagelse i år med ca. 180 startnumre. Læs om hvem der vandt og hvordan det ellers gik her i Pagajen.
Den 18. november var der generalforsamling. Der skulle vælges 4 nye bestyrelsesmedlemmer, og det var ikke helt nemt. Læs om hvordan det gik. Pagajen ønsker den nye bestyrelse et godt arbejdsår.
Det er lang tid siden der sidst har været en medlemsliste i Pagajen. Dette skyldes at medlemslisten ikke har været ordentligt opdateret i lang tid. Det skulle den være nu med undtagelse af telefonnumre. Medlemmerne husker at melde flytning, men husker ikke altid også at fortælle deres nye telefonnummer. Kig i medlemslisten i dette nummer af Pagajen og tjek om dit telefonnummer er rigtigt. Er det forkert bedes du oplyse de korrekte telefonnummer til sekretæren. Tak.

Pagajen ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår.

Formanden har ordet

Kære HKere

Siden sidste nummer af pagajen har vi blandt andet foretaget standerstrygning på en ny og anderledes måde - nemlig uden efterfølgende fest. Det viste sig at det måske ikke var helt så galt endda, idet der var fremmødt mere end 60 medlemmer til højtideligheden, som blev afsluttet med øl, vand og pølser. Vi havde en god afslutning på sæsonen.
Vi har haft en god sommer med mange kilometer på vandet og god stemning i haven, omkring grillen. Mange nye medlemmer er blevet godt integreret i klublivet.
Der har gennem det meste af året været et manglende bestyrelsesmedlem til sekretærposten, ligesom vi har foretaget "flydende" udskiftning på posten som barkeeper. Imidlertid er det lykkedes os i fællesskab, at få stablet en ny og engageret bestyrelse på benene til det kommende år ved den nys overståede generalforsamling. Jeg vil gerne her benytte lejligheden til at sige tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer, Sonja - Marc - og Saal for indsatsen i det forgangne år, hvor vi alle har brugt megen energi ved møderne. En ganske særlig tak skal lyde til Sonja, som takker af efter næsten 10 år som aktiv leder i vor efterhånden store ungdomsafdeling. Hun vil dog fortsat være tilknyttet men mere på free-lance basis - tak for det.
Husk nu at vi ikke har lukket her i vinterperioden - der er utallige aktiviteter både på vandet og i hal 3 - og meget andet. Er man interesseret kan det enkelte medlem få aktivitetslisten ved at tilmelde sig en mailingsliste hos den sportslige leder, Charlotte Ardal.

SE NU AT KOMME UD - HEN OM HJØRNET OG NED I KLUBBEN - VI VIL GERNE SE DIG.

Kærlig hilsen  Johnny Petersen  Formand

Generalforsamling med masser af kringler
Formanden så med stor spænding frem til årets generalforsamling. Der var hele 5 poster ledige i bestyrelsen. Ville det lykkes at få fundet nogle til alle posterne eller hvad. Han måtte vente længe før vi kom til valg af bestyrelsen, da der først var en livlig diskussion af budgettet for 2002. Afgående ungdomsleder var MEGET utilfreds med, at man havde afsat færre penge til ungdomsarbejdet end tidligere år, selvom ungdomsafdelingen aldrig har været så stor, og der var en stor post med hensættelser. Efter en del diskussion og summemøde, hvor det var muligt at få sig et lækkert stykke kringle af Henriks den bedste, blev det vedtaget at hensætte lidt færre penge og bruge de ekstra penge på ungdomsarbejdet og oprette en ekstra post ift. det udsendte budget under sportsaktiviteter til ekstraordinære aktiviteter. Alle var nu glade og tilfredse - og godt snaskede af at spise kringle, så køkkenvasken var et populært sted. Forinden var de udsendte beretninger blevet godkendt.
Så blev det tid til valg til bestyrelsen. Det gik fint indtil første ledige post. Pinlig tavshed. Næste ledige post gik det meget bedre med. Charlotte Ardal ville gerne være idrætsleder, så det blev hun. Barkeeperposten var inden generalforsamlingen midlertidigt besat af Christian Balle-Mortensen og han ville gerne fortsætte, så Christian er nu barkeeper. Derefter var der igen pinlig tavshed, og igen. Ingen havde umiddelbart lyst til en bestyrelsesplads. Nye summemøder og spisning af kringle og besøg ved køkkenvasken for ikke af klistre alt ind i kringlesnask. Summemøder er en god ting. Endnu en gang blev problemerne løst og de ledige poster besat. Ny sekretær blev Karin Ejstrup bedre kendt som Søs. Ny husforvalter blev Lars Willert Hansen og ny ungdomsleder blev et par, nemlig Aase Ekstein og Ralph Plough. Pagajen ønsker bestyrelsen et rigtig godt arbejdsår. Til at hjælpe bestyrelsen er der forskellige udvalg. Sidste år var der meget få som ønskede at være med i et udvalg. Det var meget bedre i år og udvalgene er fyldt godt op. Festudvalget der sidste år kun bestod at en person består nu af ca. 10 personer, så mon ikke vi får nogle gode fester. Der blev oprettet et "Tænkeboks-udvalg" som skal komme med organisationsideer til bestyrelsen. Revisorerne Christian Thomasen og Vibeke Munch fortsætter som tidligere. Pagajens redaktør hedder stadig Lone Schultz-Pedersen. Under eventuelt blev de fremmødte bl.a. informeret om hvad der sker i Hellerup Havn af ombygninger osv. Det blev tid til at sige tak for god ro og orden og sige pænt tak for godt arbejde til de afgåede bestyrelsesmedlemmer og til ordstyreren, - og så kunne vi lige nå et stykke kringle mere. Den nye bestyrelse kan ses på side 2 i Pagajen.

Rekorddeltagelse i Handicap
Årets sidste handicap blev vejrmæssigt også det hårdeste. For første og sidste gang i 2001 blæste der en hård vind fra nordøst. Surt for dem som lå og kæmpede om point og placeringer, herligt for dem som gik efter bedstetider og allerede havde bedste tid. Sjovt nok var der ingen kapbåde ude. Selv Henrik V sås padle derudad i en turbåd. Andre havde havkajakken som befordringsmiddel. Overtidtagerinde Jette havde hørt vejrudsigten, så hun og gemalen befandt sig på Korfu. Ikke noget dumt valg. Vi andre skuttede os i regn og blæst og længtes efter en tur i saunaen. Der var virkelig kamp om placeringerne.
Et var dog sikkert, og det var at Camilla Geisler fra Klampenborg ville vinde, men derefter var der kamp om placeringerne. HK kan vist ikke anklages for at snuppe alle præmierne i år. Bedste HK'er blev Ulrik Storr-Hansen på en 6. plads. Derudover havde vi kun Lars og Birgit Skytte med blandt de 10 bedste. De blev nr. 8. Bedre så det ud når vi kigger på hurtigste tider. Her havde HK både bedste tid for damer og herrer. Lone Schultz klarede lige med nød og næppe skærene med 2 sekunder foran Lisbeth Holck fra SR. Henrik Vedel havde noget mere luft til Henrik Krause fra Skjold. Hos K2'erne havde Vahan og Torben fra DSR bedste tid. Her skla desuden nævnes at Camilla og Søren fra SR havde bedste mix-tid og Birgitte J og Lone S-P fra HK bedste dame-tid.
Oven på al den regn og blæst var folk blevet godt sultne, og gik og kiggede med sultne blikke på de gule ærter med alt tilbehør, som Rødtop og Birgit Skytte havde gået og kælet for hele dagen. Endelig blev der givet klartegn til spisning og hurtigt blev tallerknerne tømt for igen at blive fyldt. Som altid var der rigeligt med den gode mad. Da maverne var fyldt op var det tid til præmieoverrækkelser og hyldest til tidtagere og madhold. Ovationer ville ingen ende tage. Dog skulle vi jo videre. Hvem der vandt, samt 5 bedstetider kan ses i nedenstående.

Point
1 Camilla Geisler KKKK 1101
2 Camilla Sørensen SR 1002
3 Lene Toft KKKK 994
4 Anne Mette Kristensen PALO 980
5 L.P. Hansen NOVA 964
6 Ulrik Storr-Hansen HK 950
7 Flemming Jensen Skjold 933
8 Lars og Birgit Skytte HK 929
9 Sille Frederiksen SR 881
10 Thomas og Torben SR 859

Månedsvindere

Maj
Anne Mette Kristensen PALO
Juni
Camilla Geisler KKKK
Juli
Lene Toft KKKK
August
Kira Sindbjerg KKKK
September
L.P. Hansen NOVA

5 bedste tider
Herre K1
1 Henrik Vedel 24.09
2 Henrik Krause Skjold 26.01
3 Alex Hoe HK 26.09
4 André DSR 26.40
5 Frederik Venneberg HK 27.06

Dame K1
1 Lone Schultz HK 30.06
2 Louise Holck SR 30.08
3 Vibe Wilkens PALO 30.19
4 Birgitte K Schmidt HK 30.36
5 Janne Meldgaard HK 31.07
5 Charlotte Ardal HK 31.07

Herre K2
1 Vahan og Torben DSR 23.41
2 Thomas og Torben SR 24.25
3 Troels og Christian PALO 24.49
4 Philip og Martin PALO 25.00
5 Esbern og Christian HK 25.01

Dame K2
1 Birgitte og Lone HK 27.32
2 Nadia og Sofie NOVA 29.47
3 Winnie og Vibeke DSR 30.09
4 Tina og marianne DSR 31.52
5 Jeanne og Charlotte DSR 33.07

Mix K2
1 Camilla og Søren SR 26.45
2 Casper og Stine HK 26.53
3 Hans-Henrik og Lisbeth SR 26.58
4 Lars og Ulla HK 27.15
5 Mia og Rune HK 28.27

Rod i havnen
Du har sikkert bemærket at der ligger en masse træ og andet og flyder på havneområdet. Samtidig er stien langs med havnen gravet op, så det er noget værre noget. MEN meget skal være skidt før det kan blive godt. Træværket i Hellerup trænger til at blive skiftet, og det er det man er gået i gang med. Samtidig bliver der lavet nogle nye flydebroer, som sejlerne skal benytte og HK får også en bro. Helt præcist hvordan det bliver skændes man i skrivende stund stadig om, men der skal jo findes en løsning som alle brugere af havnen kan være tilfredse med.
Pga. byggeriet er havnen lukket indtil omkring 1. april 2002, når sejlsæsonen begynder. Endnu kan vi sætte kajakker i i havnen, men hvor længe vides ikke eller om der kommer en midlertidig bro vi kan benytte, men det vil tiden vise. I nedenstående kan du læse lidt mere om Hellerup Havn.
Hellerup Havn har en vandybde på op til 2,5m og 2,2m i den gravede rende. Forskellen mellem middelhøjvande og middellavvande er 0,2m. Ved storm fra nord eller nordvest kan der være op til 1,3m højvande og ved storm fra øst eller sydøst 0,9m lavvande. Den største bådlængde der kan være i havnen er 10m. Havnen er åben for sejlbåde fra 1. april til 15. november.

Årets HK'er
Det er sjældent årets HK'er kun har været medlem af HK i 2 sæsoner, men dette års HK'er blev medlem i HK i 2000, hvor han lærte at ro. Det er også sjældent, at en nybegynder er med til forårsrengøring samme år han er blevet medlem, og inden han overhovedet har taget et tag med pagajen. Det er bare typisk for årets HK'er altid at være villig til at hjælpe og stille op, når der skal laves noget praktisk arbejde i klubben. Det er et sjældent medlem, der er blevet kåret til årets HK'er. Et MEGET stort tillykke til Per Fasmer Hansen. Hvad skulle bådformanden gøre uden din hjælp, og vi andre uden nyreparerede kajakker. Uden dig havde vi nok stadig ikke haft bænke i omklædningsrummene.
Hvis man ikke ser dig med en hammer, en boremaskine eller lignende i hånden, er det en pagaj, du har i hånden. Der bliver da heldigvis også tid til en masse roning for dig. Årets begyndere har også haft stor glæde af dig som instruktør. Pagajen ønsker Per tillykke med kåringen, den er bare så velfortjent.

Fra barkeeper til æresmedlem
Her gik alle og troede, at nu slap vi for altid for barkeeperens påmindelser om at HUSKE at betale for det, man tager i køleskabet. Han og fruen meddelte, at nu flyttede de til Bornholm. Men næh, nej, så nemt skulle det ikke være. Barkeeperen har jo altid været et meget aktivt medlem i HK. I sine lidt yngre dage både som roer og hyggespreder og ikke mindst aktiv på det sociale plan. Nu hvor et enkelt gråt hår måske er begyndt at melde sin ankomst, er det mest på det sociale plan og klubarbejde, han bruger sin energi. Dog gennemførte han og fruen Tour de Gudenå i K2 det herrens år 1997 i et vejr, der vist kun overgås af årets vejr med hensyn til blæst og regn (det var vist noget med et væddemål). Han er også kendt som en festarrangør at meget høj kaliber godt hjulpet af fruens fantastiske blomsteropsætninger og flotte udsmykninger af festlokalet. Steen Gornitzka blev ved årets Standerstrygning udnævnt til æresmedlem i Hellerup Kajakklub. Så selvom han bor langt væk er han stadig en del af klubben. Det kan vi vel kun være glade for. Steen og Helle er nogle hyggelige mennesker og kammerater, som vi vil savne, men et æresmedlemskab forpligter jo, så vi kommer nok til at se dem nu og da. Skulle man komme en tur til Bornholm er man sikkert velkommen til at kigge forbi i Havnegade 13 i Allinge, hvor de bor og har en forretning, hvor Helle får brug for sine kreative evner.
Pagajen ønsker Steen et stort tillykke med udnævnelsen og held og lykke på Bornholm.

Steen Gornitzka udnævnt til æresmedlem
I år lykkedes det. INGEN gad hjælpe vores "store" festudvalg på en person med at lave en fest til standerstrygningen. Det er for stor en opgave til en person, så det er med stor forståelse for festudvalget, at årets standerstrygningsfest blev aflyst. Tænk at man i en festlig klub som HK ikke kan finde 5 personer der gider lave et stykke arbejde. HK er virkelig ved at blive en klub for nydere, men det bliver da en dødkedelig klub, hvis der ikke er nogen arrangementer, fordi alle "har så travlt" at de desværre ikke også kan afse en halv dag til at arrangere en fest, rydde lidt op og hvad der nu skal til for at HK er et rart sted at være.
En stor del af formandens standerstrygningstale var en opsang til dig om at lette en vis del af kroppen og være lidt mere aktiv i de praktiske gøremål i din klub. Heldigvis er der da medlemmer, som har lyst til at gøre noget for klubben. En af dem blev kåret som årets HK'er, og det blev særdeles fortjent Per Fasmer Hansen. Et stort tillykke til Per, og en stor tak for alt det arbejde du har lavet i de blot 2 sæsoner, du har været i HK.
Et andet medlem, der igennem mere end 25 år har lagt megen tid til frivilligt arbejde i HK er vores allesammens barkeeper Steen Gornitzka. Steen har både været særdeles aktiv roer og bestyrelsesmedlem i forskellige bestyrelser og på forskellige poster. For den store indsats han har ydet blev han udnævnt til æresmedlem i HK. Et stort tillykke til Steen.
Der er også medlemmer, der har været længe i klubben, så længe at de kan fejre 25 års jubilæum. I år er det Birgit Vedel og Vita Østengaard der for 25 år siden for første gang kom i HK. Tillykke til jubilarerne.
Inden de fremmødte kunne kaste sig over de grillede pølser, skulle standeren vendes, og hvem andre end det nyudnævnte æresmedlem skulle have æren. Så Steen måtte op på plankeværket for at få fat i flaglinen. Han har været ude for det der var værre, så det klarede han som kun et nyudnævnt æresmedlem kan klare sådan en opgave, og så kunne vi kaste os over grillpølserne og en enkelt øl eller 2.

En Tour for de seje
Historien om en manglende cockpitkant og nogle kajakker, der overnattede på Sprogø

Af Lone Schultz
Årets Tour de Gudenå vil der blive snakket meget om de kommende år. Den var bestemt ikke kedelig, det skulle da lige være for hjælper John, som ventede i mange timer på Skytte-kajakkerne, men mere om det senere. Det blev en Tour i meget hård modvind, som af Lars Skytte blev bedømt til at være den hårdeste tur over Mossø han endnu havde oplevet. Mossø var mere hvid end brun. Per Fasmers oplevelse beskriver meget godt forholdene. "Inden Mossø var vi en gruppe på 5-6 stykker der fulgtes. Lige efter starten af Mossø lå jeg alene, - de andre var væltet."
1 m høje bølger på Mossø
Vi var godt klar over, den kunne blive barsk. Skytte-bilen havde været ude at rekognoscere og kunne berette, der var 1 m høje bølger ved starten af Mossø, og at det ville blive bedre i den anden ende. Desværre havde de ikke fået kigget ordentligt på midterdelen af Mossø, for netop som man troede, bølgerne var ved at blive mindre, blev de større. Herligt og "kun" 6 km tilbage af Mossø. Det danske sprog blev beriget med endnu nogle ord, som ikke skal høres af sarte sjæle. Utallige gange så man væltede kajakker eller kajakker på vej mod land for at blive tømt. Bare spørg familien Skytte. De brugte det det meste af en time på at komme ind til land for at tømme kajakken. Andre var mere heldige.
Birgitte og jeg havde stort set ikke noget vand i kajakken. Til gengæld manglede vi lidt råstyrke til at kæmpe os imod vinden. Det er surt at se alle dem, man har overhalet på åen ro forbi, for så at ro fra dem igen på åen.
Efter den hårde tur på Mossø var det en lettelse at komme på roligt vand og få glid og fart i kajakken. Ry og en velfortjent pause ventede, inden 17 kilometers modvind til Silkeborg. Her var det nu kun Hjulsø, som viste tænder, så det var ikke helt så slemt som frygtet, selvom der var meget hvidt på vandet.

Uden mad og drikke duer...
Godt møre kom vi til målet i Silkeborg og roede straks tilbage til vandrerhjemmet, hvor vi boede. En tur i bad og så en lur inden aftensmaden kl. 18. På det tidspunkt ar skytterne og Frederik V endnu ikke kommet i mål. Morten plejer ellers at være der til tiden, når det drejer sig om mad. De havde aftalt, at de ville forsøge at følges ad, men det lykkedes ikke helt, selvom Frederik vendte om midt på Mossø, for at se hvor de blev af. Det var ved at være for sent til aftensmad, men de er flinke på vandrerhjemmet, så de spurgte, hvor mange der manglede at få noget at spise, så de kunne sørge for der var noget til dem, når de trætte kom til vandrerhjemmet efter næsten 7 timer i kajakken. John, der var hjælper for Frederik og skytterne, havde ventet i mange timer i Ry, så han var noget træt af at vente, men det var kun fortræning til søndagen.

Morten fik sig en ny halskæde
Søndag morgen, meget tidligt op og det blæste stadig alt alt for meget. Heldigvis var der mere medvind, men på Tange Sø var der selvfølgelig stiv modvind. Det tog så meget på kræfterne hos Mia og Morten, at da de kom lidt i læ, synes de, de ville friskes lidt op, så de tog en badetur. De havde dog ikke tænkt over at cockpitovertrækket sad fast med cykelslanger, så da Morten væltede ud, tog han hele cockpitkanten med sig. Han sørgede dog galant for at svømme hen til Mia og løsne hendes cykelslange, så der ikke skete noget der. Hvad gør man med en løs cockpitkant og en cykelslange i Tange Sø? Man tager dem selvfølgelig om halsen og ror den sidste kilometer til pausen i Tange.
Morten kom til at ro resten af turen uden cockpitovertræk, så det må have været en kold fornøjelse. De gennemførte, hvilket må siges at være noget af en præstation. Stakkels John anede ikke hvad der var sket, så han bare ventede. De andre hjælpere var kørt for længst.

Søren kan også lide at være våd
Morten og Mia var ikke de eneste fra HK som ville bade. Søren K synes det var så sjovt at sidde i vand til hoften, at kajakken flere gange var ved at synke på vej over Hjulsø. Han holdt den dog flydende og kom i mål i Silkeborg.

Herlig rotur fra Tange til Randers i øsende regn
De sidste 40 km fra Tange til Randers var den rene svir i forhold til, hvad vi ellers havde oplevet. Dog begyndte det at øsregne, og pausen i Langå var meget våd, kold og klam. I Randers var vejret ikke meget bedre, så det var om hurtigst muligt at komme til Randershallen til en laaang saunatur og varmt bad.

Hvordan gik det så
Det var spændende at høre, hvordan det var gået for de andre. Det var gået ret godt, især for Birgitte KS og Marlene LN. De blev nummer 1 og 3 i dame K1 tur 36-42 år. Derudover blev det til 3 4.pladser. Jørgen WA i K1 kap 43-49 år, Signe V med Eva fra Skovshoved i K2 tur, Birgitte J og Lone S-P i K2 mix 36+. Øvrige resultater og tider kan ses i Resultatlisten. Dog skal fremhæves Mia M som sammen med Marie fra Hvidovre blev nr. 7 i dame K2 kap senior. De to piger er lige rykket op i ungdomsklassen, så det er flot gjort. De slog også de andre ungdomspiger, der stillede op. Det var ikke helt uden problemer, de stillede op. Hvidovre havde glemt deres kajak i Hvidovre, så de måtte låne sig frem og fik fat i en supergod kajak.

Godt vi havde valgt færgen hjem
John er en erfaren hjælper, og han vidste på forhånd hvor træt han ville være søndag eftermiddag, når vi skulle køre hjem. Han lavede et hurtigt regnestykke der viste, at det ville koste nogenlunde det samme, hvis vi tog færgen hjem. Det ville spare de trætte chauffører for 2½ times bilkørsel. Det ville dog betyde, at vi ikke kunne nå banketten i Randershallen. Det blev besluttet at tage færgen, så der blev bestilt pladser til færgen. Det viste sig at være en særdeles god ide. Om søndagen blæste det så kraftigt at Storebæltsbroen var lukket for lette køretøjer og biler med trailere. Surt for de sjællændere, der skulle hjem over broen med trailere.

3 kajakker måtte overnatte på Sprogø
At det blæste kraftigt er der ingen tvivl om. Da Keld og drengene, der som de eneste kørte hjem over Storebælt, nåede Sprogø, blæste det så meget, at Keld valgte at lade de kajakker, han havde på bilen overnatte i buskadset på Sprogø, så der ikke skete noget med dem. Det var nok en god ide for på samme parkeringsplads holdt en vogn med en knækket trækajak. Den var knækket pga. vindtrykket ved pylotonerne.

..og så brokkede de sig ikke en gang
Hjælperne havde en hård tørn. Det må have været en kold fornøjelse og stå og vente i blæst og regn. De brokkede sig dog ikke. Det er så rart, der står nogen dels og hepper på en ved diverse broer og andre steder, hvor der er adgang til åen, dels til at tage sig af kajakken, når der er pause. De havde også styr på det utal af poser og andet, der skulle transporteres fra sted til sted, og en gang massage kunne også klares, så en stor tak til hjælperne.
At dette års Tour de Gudenå var hårdt, ses også af, at vindertiden i herre K1 kap var over 9 timer. Det er kun sket en gang tidligere siden 70'erne. Jo, der skal nok blive fortalt mange gode historier om dette års Tour de Gudenå, og de bliver sikkert ikke dårligere med tiden.