pagaj januar 2000

Byggeriet er overstået - næsten. Der er lige lidt småting der mangler, men HK fungerer igen på fuld kraft. Receptionen var en succes, så stor en succes at hvidvinen var blevet rød. Gallafesten var om muligt en endnu større succes, og med Frederik Vennebergs band til at spille op til dans var der dømt ømme tæer hos mange, da der var meget lidt plads til overs på dansegulvet. En dundersucces. Vi var ellers mange som ikke troede på byggeriet ville blive færdigt til receptionen, det var noget med noget betongulv i omklædningsrummene, der ikke ville tørre, så man blev nødt til at lægge fliser på gulvet i stedet for vinyl. De sidste dage var der meget stor aktivitet og håndværkerne nærmest faldt over hinanden. Selv fliserne i haven nåede at blive lagt. Den sidste sten blev lagt ca. 15.59 som receptionen begyndte kl 16. En træls periode var overstået og tilbage er kun at nyde de skønne nye lokaler. I Pagajen kan du læse om og se billeder både fra receptionen, med besøg af borgmester Hans Toft og Gallafesten. Til Gallafesten blev det afsløret at Jette Høier blev årets HKer og gemalen Christian Høier blev årets instruktør. Læs om det.

Første store begivenhed i de nye lokaler efter indvielsen var generalforsamlingen. En helt ny bestyrelse skulle vælges. Læs i Pagajen hvem der skal hjælpe den nye formandinde Gethe Jacobsen med at styre HK. Pagajen takker dengamle bestyrelse for et godt samarbejde.

En af årets begynderen og nyvalgt bestyrelsesmedlem har skrevet om "en begynders oplevelser".

På den aktive side havde HK stor succes ved Tour de Gudenå med hele 6 medaljer. Læs om de fine resultater og hvordan det ellers er gået i diverse løb. Der er blevet sat kilometerrekord for både damer og herrer.

Pagajen ønsker alle en GLÆDELIG JUL og ET RIGTIGT GODT NYTÅRTUSINDE.

 

Ex-formanden har ordet
Af Carsten Illum

 

I forbindelse med indvielsesfesten tog den resterende del af bestyrelsen fusen på mig. Udnævnelsen til æresmedlem kom meget bag på mig og jeg forstummede helt, da jeg ikke var forberedt. Tak til bestyrelsen og tak til Hakon for den smukke tale. De 4 år jeg har siddet i bestyrelsen, har været utrolig spændende. Byggeriet/projektet har været anstrengende, men det har også været sjovt og udfordrende. Jeg vil blot gentage, hvad jeg sagde til festen: Det må være en hver formands pligt at skabe ordentlige forhold til sin medlemsskare og ikke mindst festforhold.

 

Tak til alle de medlemmer der har hjulpet med til at gennemføre projektet/byggeriet og tak til Gentofte Kommune, Lokale- og Anlægsfonden, A.P. Møller & hustrus fond, UniDanmarkfonden, Nykreditfonden, Johannes Fogs Fond, Vanførefonden, Aktivt Efterår 98, Aktiv Sommer 99, Tuborgfonden, Trip Trap Gulve A/S, Vitral Ovenlysvinduer A/S og malerfirmaet Peter Bühring.

 

Foruden førnævntes 'assistance' havde det ikke været muligt at gennemføre projektet.

 

Vi er nu godt rustet til det nye årtusinde. Til lykke HK med de nye lokaler. Pas godt på dem. Tak for denne gang.

 

Supertidtager blev årets HK'er
af Lone Schultz-Pedersen

 

Årets HKer er af den type som uden problemer styrer to unger i den nysgerrige og "alt skal undersøges" alder og samtidig styrer 60 utålmodige roere. Årets HKer er ekspert i et bestemt PC-program og brugen at stopur med strimmel til tider samt megafon. Årets HKer skyer ikke blæst og regn for at fuldføre sin mission. Årets HKer er nok en at dem som er gladest for, vi har fået et mødelokale, så dagens resultater kan tastes ind og udskrives uden at blive forstyrret eller overfaldet af våde roere hele tiden. Det er med stor glæde og fornøjelse at Pagajen kan lykønske Jette Høier, vores alle sammen supertidtager til Handicap med kåringen til Årets HKer. Mange handicapløb havde været aflyst, hvis ikke Jette havde det overblik og den erfaring som tidtager, at hun til nød har kunnet klare hele handicaptidtageningen alene. Jette var også med til at sørge for at handicapafslutningen blev til noget, selvom vi ikke kunne benytte HKs lokaler.

Udover Handicap har Jette været med til at arrangere fester. Hun ror en tur en gang imellem, når ungerne kan passes. Hun er ikke bange for at kaste sig over Ganløseturen, selvom det stort set er 2 år siden hun sidst har været ude at ro. Første gang hun var gravid,og den forventede fødsel var sat til Påsken, sad hun og hyggede sig i HK i det gode påskevejr, mens gemalen Christian var ude at ro med os andre. Påskesøndag manglede Christian, og så vidste vi jo godt hvad der var sket. Freia var kommet til verden. Næste fødsel skete om natten efter Jette og Christian var kommet hjem fra Standerstrygningsfest. Mark var for nysgerrig efter at se hvor al den larm dog kom fra til bare at blive hvor han var. Så kære piger, hvis der er nogle af jer der går lidt for langt tid over tiden kunne det være i skulle tage en tur i HK. Ungerne kan simpelt hen ikke vente længere med at finde ud af hvad HK er for noget , så de vil bare ud.

Kære Jette endnu engang tillykke. Vi er mange der håber du fortsætter meget længe med dit arbejde for handicap.

 

Årets instruktør
af Lone Schultz-Pedersen

I år var det en af 3-ugersholdets instruktører som blev kåret til årets instruktør. Årets instruktør var en af initiativtagerne til 3-ugers holdet. Årets instruktør har de seneste 4 år været koordinator og "chefinstruktør" for alle instruktørerne. Først i kraft af sin post som idrætsleder i bestyrelsen og senere som menigt medlem i HK. Pagajen har fornøjelsen at meddele at Christian Høier er årets instruktør. Christian begyndte selv at ro i 1994, og allerede i efteråret 1994 kom han på instruktørkursus. Lige siden har han til stor glæde for begynderne fungeret som instruktør for HKs begyndere.

 

christian.jpg (17856 bytes) Udover instruktionen , og 3-ugersholdet tager mere end 3 uger, får Christian tid til at være mand til årets HKer og far til to børn, deltage i Tour de Gudenå, træning om mandagen sammen med Dream Team pigerne, diverse løb og ikke mindst Handicap. Christian er en ivrig Handicap-roer, og han er en af de få handicaproere, der tilbyder en hænger, når han kommer susende forbi. Redaktøren af Pagajen tager med glæde imod et sådant fristende tilbud. Dette er blot et enkelt eksempel på at Christian er en god kammerat og særdeles hjælpsom. .

 

Pagajen kan kun ønske Christian tillykke og håber han vil fortsætte med sin gode indsats med begynderne!

 

Så fik HK en ny bestyrelse
af Lone Schultz-Pedersen

Det var med nogen spænding HKs medlemmer mødte op til årets generalforsamling dem 28/11. Hele bestyrelsen med undtagelse af barkeeper Steen Gornitzka ønskede ikke genvalg. Nogle havde siddet længe i bestyrelsen andre havde brugt utrolig meget tid på byggeriet og kræfterne var ved at være brugt op. Steen Schierbeck blev valgt til dirigent og gav straks formanden ordet. Formanden takkede sin bestyrelse for et godt samarbejde. De fremmødte 60 stemmeberettigede var ikke længe om at godkende diverse beretninger, samt næste års budget. På rekordtid var de første punkter på dagsordenen godkendt. Herefter var der forskellige forslag fra medlemmerne. Det blev vedtaget at der skulle være et rygefrit rum. Det blev overdraget bestyrelsen at finde ud af hvilket. Det kunne jo tænkes at man for en enkelt aften kunne være interesseret i at bytte om på ryger- og ikkerygerrum. Et forslag om at kajakundervisning skal foretages af uddannede kajakinstruktører blev vedtaget med den modifikation at bestyrelsen kan dispensere for dette. Et forslag om kontingentfritagelse for formand og kasserer blev nedstemt. Et længere forslag om tilføjelser til paragraf 7, der handler om entrings-, svømme- og makkerhjælpsprøver blev vedtaget med nogle ændringer. Se de nye love, når de er lavet. Alle forslag har været sendt ud til HKs medlemmer sammen med indkaldelsen til generalforsamlingen.

Så blev det tid til det alle havde ventet på. Hvem skulle være den nye formand(inde). Ingen meldte sig i første omgang, så en rygepause blev foreslået. Efter pausen gik det lidt bedre. Gethe Jacobsen indvilligede i at tage en tørn som formandinde. Gethe er vant til bestyrelsesarbejde fra bl.a. Københavns kajakkreds og kajakforbundet, så det er en erfaren dame HK har fået på formandsposten. Pagajen ønsker Gethe alt muligt godt for arbejdet som formandinde. Som næstformand blev Christian Høier valgt. Et af næstformandens arbejdsområder er begynderinstruktionen. Da Christian de sidste år har været ansvarlig for instruktørerne i HK ved han hvad det drejer sig om. Kassererposten var svær at få besat. Arbejder blev delt i to idet Ulrik Storr-Hansen tager sig af bogføringen, mens Frank Meldgaard er den officielle kasserer med plads i bestyrelsen og ansvaret for HKs penge. Frank er selvstændig, og har derfra godt kendskab til regnskaber. Da Frank er låsesmed og det er kassereren der sælger nøgler er han jo et fortræffeligt valg. Ny idrætsleder blev Marc Reifling. Marc har arbejdet meget med ungdomsroning og er nok mest kendt som HKs webmaster. Sekretær blev et af klubben nye medlemmer. Han også kendt som den eneste der har kunnet lukke munden på en kendt instruktør. Velkommen i bestyrelsen til Lars Bjørstrup. Bjørstrupfamilien er en aktiv familie og lillebror Hans Henrik ville også gerne i bestyrelsen. Han overtager jobbet med at sørge for rengøring, indkøb osv. Det er dejligt at helt nye inden for kajaksporten er villige til en tørn i en kajakbestyrelse. Lars Skytte er tilbage på pladsen som ungdomsleder og det er der vel ikke så meget at sige til, da han i sin tid var primus motor i oprettelsen af ungdomsafdelingen. Endelig blev Jørgen W Andersen valgt som materielforvalter. Det var vel også kun hvad man kunne forvente, da det alligevel var ham der ordnede de fleste kajakker i år. En liste med den nye bestyrelse kan ses på side 2 i Pagajen. Pagajen ønsker den nye bestyrelse et godt arbejdsår. 

bestyr2000.jpg (46345 bytes)

Til at aflaste de enkelte bestyrelsesmedlemmer er der flere udvalg. I år var der en noget større lyst til at melde sig, og vi har igen et festudvalg, et meget ungt et, så det skal nok blive nogle vilde fester. Der blev oprettet et ad hoc udvalg, der skulle sørge for at de resterende ting, som HKs medlemmer skal lave bliver lavet. Hold øje med opslag. Hvem der er i de forskellige udvalg kan ses på opslag.

 

En begynders oplevelser
Af Lars Bjørstrup

Ja, nu er der allerede der gået 3 måneder og 22 dage siden vi startede til kajak på fredagsholdet i HK. Det var min bror (Hans Henrik), der fik ideen om at vi skulle prøve kajaksporten og jeg er glad for, at han fik mig med på den. Her vil jeg skrive lidt om nogle af de oplevelser, jeg har haft som nybegynder i denne periode.

 

Kajak i svømmehallen og introduktion til HK

Jeg blev lidt overrasket, da jeg fik at vide at vi kunne komme op i Emdrup Svømmebad og se hvordan en kajak så ud og måske endda prøve at sidde i en sådan ude i svømmebassinet!!! Da vi ankom, var Valdemar Vedel, Jens Frederiksen og Jørgen W. Andersen tilstede som instruktører. Efter at Valdemar havde forklaret hvad der skulle ske, kom Jens roende i en kajak ude i bassinet. Med Valdemar som speaker viste Jens os en "live demo" af hvordan man vælter i kajakken og derefter kommer op i den igen. Og så var det vores tur til at træne denne såkaldte "entrings-øvelse" (som jeg på det tidspunkt havde hørt som "kæntringsøvelse"). Jeg var mest stemt for at droppe det, men så pegede en af instruktørerne (Jørgen) på mig ude fra bassinet og spurgte med høj og tydelig stemme, hvad jeg stod der for og om jeg ikke havde tænkt mig at prøve. Så fik jeg prøvet at sidde i en kajak for første gang. Min entring lykkedes - næsten og med noget støtte fra Jørgen B og jeg fik da også taget et enkelt pagajtag, inden jeg lå i bassinet igen.

Den 21/4-99 blev der så holdt introduktionsaften i klubben. Valdemar Vedel introducerede Hellerup Kajakklub og vi fik en masse at vide om kajak, regler for frigivelse, ture, madhold osv.

Fredagsholdet

Fredagsholdet var til den første træning d. 30/4-99. Ude foran bådhuset fik vi instruktion i hvordan man bruger en højreskivet pagaj osv. Og så fandt vi kajakker, pagajer og redningsveste frem og fik bådene i havnen. Det blæste for meget til at vi kunne komme ud, så vi blev inde i havnen og cirklede lidt rundt derinde, men det var en god oplevelse at være ude og ro i kajak. Siden hen er det blevet til mange rigtig gode ture med fredagsholdet og instruktørerne Valdemar, Jørgen, Jens, Dan og Peter. Der er altid en god stemning på holdet, god mad og hygge bagefter.

Ud over fredagstræningen har der været mulighed for at aftale ekstra træninger med instruktørerne. Det var et tilbud, som mange tog imod. Dejligt at de gad tage så meget ud med os nye kajakroere. Jeg har fået meget ud af disse ekstra træninger, bl.a. har Jørgen været en stor inspiration og har fortalt mig meget om konkurrence-roning.

Prøverne

Når man som jeg ikke er den store vandhund, er svømmeprøven ikke det sjoveste man kan foretage sig, men da vi først var kommet i vandet, gik det jo alligevel. Så var der entringsprøven. Den tror jeg de fleste vil give mig ret i er den sværeste af prøverne, det var i hvert fald den prøve, jeg havde mest besvær med at bestå. Efter et par forsøg lykkedes det dog. Jeg husker bl.a. at jeg en af gangene tabte mine briller (med tang-farvet stel) i vandet og de sank straks til bunds. Jeg opdagede det ikke umiddelbart, men det gjorde Jørgen, og han fik lavet en hurtig pejling så godt det kunne lade sig gøre inde fra broen, hvor han stod. Derefter blev Valdemar tilkaldt og kom med dykkerdragt, flag, snorkel osv. Efter at Valdemar havde cirklet rundt derude et stykke tid havde jeg opgivet håbet, men så kom han ind til broen og rakte mine briller op til mig. Det er utroligt, hvad Valdemar kan finde på bunden af Øresund. Min dag var reddet. Makkerøvelserne var relativt nemme ifht. entringsprøven. Jørgen viste os bl.a. en ny måde at gøre det på, hvor kajaknæserne peger mod hinanden og den nødstedte kommer ind imellem.

DM og forbundsmesterskaberne i kajak

Den 4/7-99 fik jeg en lift med Dan, Jørgen og Lars Hammer var på vej ud for at overvære det sidste af DM i kajak på Bagsværd sø. Det var utroligt spændende at se et rigtigt kapløb i kajak for første gang, også at se nogen af dem som jeg havde hørt om eller havde mødt i klubben (selv om jeg på det tidspunkt ikke kendte ret mange). Et af højdepunkterne var at se Thor Nielsen vinde guld på 10 km K1 for herrer. 

Søturen

Så var der turen på søerne d. 25/7-99 med instruktørerne Valdemar, Jens, Jørgen og Dan. Det var en dejlig tur, som jeg ikke vil beskrive i detaljer, men blot nævne nogle højdepunkter.

Vi startede så vidt jeg husker på vestbredden af Furesøen. Derfra roede vi lige en tur over i Farum sø og tilbage igen. Da vi derefter krydsede Furesøen var der rigtig store bølger og det var en lettelse for flere at komme ind i Mølleåen, hvor der var helt stille vand. Derefter roede vi ud til Bagsværd sø, hvor vi besøgte kaproernes klubhus og spiste vores medbragte frokost. Fra Bagsværd sø roede vi videre til Lyngby sø. Undervejs var vi inde og se et sted hvor der blev bygget og solgt kajakker/kanoer og udstyr. Efter Lyngby sø roede vi ind i Mølleåen igen og fortsatte langs denne, kun afbrudt af en masse overbæringer. Ved Brede lever der en sindssyg svane, og netop denne svane er åbenbart meget vred på kajakker (som den vist tror er rivaler). Den overfaldt da også straks Jørgen, som var roet i forvejen, hoppede op bag på hans kajak, trampede og slog på den med vingerne. Jørgen kom helskindet op på broen og derfra holdt han fuglen på afstand ved at skovle vand på den med pagajen, så vi alle kunne komme sikkert i land. Det sidste stykke af Mølleåen gik gennem en smuk elleskov, hvorefter vi ankom til Strandmøllen. Det var sjovt at ro zig-zag på åerne uden at ende i sivene. Vi fik fortalt, at man skulle passe på turist-kanoer, og der var da også trængsel af folk, som var ude og nyde det gode søndagsvejr, men alt forløb fint. Nogle valgte derefter at stoppe turen ved Strandmøllen, andre tog videre fra Strandmøllen til Hellerup. Der var god medvind/bølger, så det gik hurtigt med at komme hjem.

På søturen kom jeg til at forstå betydningen af ordet overbæring, og at en kajak kan være tung når den skal slæbes over bare lidt længere afstand. Man lærer desuden at komme op og ned i kajakken på mange forskellige måder og steder.

Handicap Løbet

Tirsdag d. 6/7-99 deltog min bror for første gang i Handicapløbet. Han fortalte at det var sjovt og at han havde fået nogle gode erfaringer, som vi begge kunne bruge fremover til vores træning, bl.a. at der skal øves vendinger og at hænge på bovbølgen efter en anden kajak. De næste par gange deltog jeg selv i Handicapløbet og det har vist sig at være rigtig sjovt. Vejret har været meget forskelligt de gange jeg har været med, og nogle gange har det endda skiftet fuldstændigt karakter i løbet af konkurrencen.

Hver gang der er Handicapløb er der rift om de gode klubbåde og specielt de få wing-pagajer af nogenlunde længde og tilstand. Jeg har nu prøvet at ro løbet med både træpagaj, junior pagaj og for kort senior pagaj, men man lærer jo noget hver gang. Sidste gang fik jeg et par gode "hængere" efter nogle af de andre, og som Dan Eriksen kommenterede efter løbet: "Ja, jeg hørte godt nok noget, der prustede bag ved mig, men det kunne jo være et havdyr og dem skal man jo bare ignorere, så gør de ikke noget".

Klubmesterskabet

Den 11/8-99 deltog jeg i klubmesterskabet sammen med ca. 10 andre fra klubben. Jeg havde oprindeligt tilmeldt mig i klasserne 1000 m tur for herrer og 500 m for begyndere, men fandt undervejs ud af, at jeg også godt kunne deltage i flere af de andre løb (200m sprint, Hundevæddeløb m.m). Konkurrencerne blev afholdt ud for Hellerup Havn, f.eks. foregik 1000 m ved at vi roede ned ca. til det sted hvor Elvstrøms båd ligger og startede derfra. Målstregen var ud for den hvide bøje ved Hellerup havn. Hele arrangementet foregik i en afslappet atmosfære og det var dejligt at se, at HK=ere kan konkurrere og have det sjovt samtidigt.

Trimløbet på Esrum Sø

Søndag d. 15/7-99 deltog jeg i Kano-jak Trimløbet på Esrum sø, som Jørgen og Lone Schultz-Pedersen havde gjort mig opmærksom på. Vi skulle ro hele vejen rundt i kanten af søen (ca. 20 km) og der var fælles start kl. 11. Lone fortalte mig, at man skulle tage det roligt de første 1000 m, fordi der var en masse bølger fra de andre, som forstærkede hinanden. Det var godt at vide og jeg overlevede starten. Et par km inde i løbet var jeg så heldig at kunne hænge skiftevis på hhv. en K2 med to unge piger og Lone.

Når man som deltager kom i mål, blev ens tid ikke noteret før man var kommet op af båden og havde afleveret sit deltagerskilt til tidtagerne. Jeg skal vist lære at komme lidt hurtigere ud af båden og få fundet mit skilt frem. Efter en længere pause var der så lodtrækning om præmierne og Dan vandt et par ro-handsker til vinterroning. Vi fik alle et keramikkrus med påskriften "Esrum Sø 99". Bagefter var det en dejlig fornemmelse at have været med til sit første lidt længere løb - selv om jeg nu nok havde foretrukket en kortere distance.

Det er i øvrigt en god ide at holde øje med opslag omkring løb osv. på opslagstavlerne i klubben. Der er mange arrangementer, man også kan være med til som nybegynder.

Pølseturen

Den 18/8-99 tog et par stykker fra fredagsholdet med på den såkaldte Pølsetur til Strandmøllen. Ud over fredagsholdet var familien Skytte med i to K2. Der var gode bølger og da vi lidt sent ankom til Strandmøllen, havde der allerede været gang i grillen et godt stykke tid. Jeg fik to velsmagende pølser og en cola. Efter spisningen, der foregik på stranden i den tiltagende vind, blev vi enige om at se at komme hjemad mod Hellerup. Der var modvind hjemad og det blev for mørkt til at vi ville fortsætte i de store bølger, og vi fik kajakkerne transporteret hjem i bil.

Havneturen

Efter en mundtlig introduktion af Valdemar startede vi d. 22/8 kl.10 den planlagte tur ind i Københavns havn. Tanken med denne tur er, at vi får mulighed for at prøve trafikken i havnen under kyndig vejledning. Ud over fredagsholdet med Valdemar var Christian Høier, to af vores ungdomspiger i en K2 og en fra treugersholdet med på turen. Det var en noget speciel tur rent vejrmæssigt. Det startede med dejligt solskin og stille vejr, i sydhavnen blev det styrtende regnvejr, som endda slog over i haglvejr for til slut at blive det dejligste solskin igen, men nu med lidt mere vind. Ruten gik langs Langelinie, den Lille Havfrue og Christianshavns kanal til Sydhavnen. Kajakklubben Arken var ikke så begejstrede for at blive invaderet af 16 drivvåde HK=ere. Derefter tog vi ind i Frederiksholms kanal, forbi Gammel Strand og var inde og vende i Nyhavn. Det var en oplevelse at prøve at ro i bølgerne fra slæbebåde, flyvebåde, havnerundfartsbåde, fiskekuttere, enkelte speedbåde, sejlbåde og andet. Og som Valdemar sagde, så klarede alle fra holdet det fantastisk godt. Vi kunne skrive 28 km på rokortet, og føle os lidt mere sikre, når vi en dag vælger at tage den vej på egen hånd.

 

Av min r..
af Lone Schultz-Pedersen
Nej, nej, nej ikke igen. Lovede jeg ikke mig selv sidste gang ALDRIG ALDRIG MERE! Hvor mange gange har man ikke hørt Tour de Gudenå deltagere beklage sig lige efter løbet og love sig selv, ?det er sidste gang?. Nå, de fleste har glemt de værste strabadser efter et glas kold fadøl og et bad i Randershallen ? og heldigvis for det for ellers ville der jo ikke være noget Tour de Gudenå. Sidste år var vejret helt perfekt med næsten ingen vind og behagelig rotemperatur. Knap så lovende så det ud i år mht. vinden. Frisk vind fra sydøst. Det er nu ikke det værste verdenshjørne. Man bliver blæst af sted om lørdagen. Til gengæld er der godt med modvind om søndagen, men der er der mere læ. Til gengæld var det strålende solskin og 25 graders varme til hjælpernes store glæde. De gik rigtig og nød det gode vejr. Det er nu sjovere at være hjælper i solskin end i regnvejr.

Også i år var der arrangeret overnatning for HKs deltagere på vandrerhjemme i Katrinedal ca. 15 km fra Silkeborg. I år havde vi fået nogle større værelser og stedet er faktisk ganske hyggeligt. Der var også kommet nyt værtspar og de var utroligt flinke, så stor tilfredshed med overnatningen. Maden var også helt fin med 3 retters menu, som blev præsenteret af kokken. Meget fornemt. 

tdg2.jpg (29744 bytes)
Tøjtørring efter dagenss strabadser

Lidt men godt

Nu til selve løbet. Årets deltagerantal fra HK var ikke just det højeste. I alt 16 stillede op. Til gengæld var kvaliteten i top. Over halvdelen af dem som kunne få medalje fik medaljer. Det er da flot. Nu er der mange måder at måle præstationer på. En som blev fulgt meget nøje af alle HKere var Jens Kaae. Det var hans første Tour de Gudenå og så i en kapbåd. Ville hans r.. holde. Nu er Jens en stædig rad, så selv om han måtte op og lette lidt på den omtalte legemsdel ca. 1000m før målet i Silkeborg foruden et par gange mere, gennemførte han i fin stil hele løbet. Flot klaret. En anden spændende start var Jørgen Andersens i tur-klassen 50+. Jørgen har tidligere vundet adskillige gange, hvilket speakeren ikke undlod at gøre opmærksom på flere gange.

Hurtige normænd

I turbådsklasserne er der nogle meget hurtige nordmænd, så det var spændende om han kunne slå dem. Efter lørdagens løb lå Jørgen på 4.pladsen efter 2 nordmænd og en dansker. Det passede vist ikke den herre, så fanden tog ved ham om søndagen og danskeren fik lov til at se Jørgen forsvinde ud i det blå længere fremme. 3.pladsen var hjemme. Nordmændene må vente til næste år.

3 medaljer af 3 mulige til HKs damer i turklasserne

Det med at slå nordmændene må man så overlade til kvinderne. Det gør de så. I damernes turbådsklasser er HK faktisk ret gode. Det blev til 3 medaljer af tre mulige. Marlene Lund Nielsen havde hentet hjælp fra de ukendte magter og roede et meget flot løb lørdag. Her blev hun bedste dame i seniorklassen. Ikke langt efter hende kom Birgitte K Schmidt - rigtigt godt fightende - ind på en 3.plads i seniorklassen kun et sekund foran nr. 4. Det er utroligt hun kan ro så hurtigt med kun 500km roet i år og endnu mindre de foregående år. Her var lagt op til en rigtig damedyst om søndagen. I oldlady-klassen lå Lone Schultz-Pedersen længe og kæmpede mod ærkefjenden fra Tyskland, som har vundet klassen stort set hver gang hun er stillet op. Denne gang gik det ikke så godt for tyskeren. Hun måtte nøjes med 4.pladsen efter lørdagens løb. Lone lå på 3.pladsen med knap et minut op til en norddame og 6 min til førstepladsen. Jo søndagen blev ventet med spænding.

Lone var den som først blev sendt af sted om søndagen og som sædvanlig gik starten godt. Lidt senere var de 4 hurtigste fra dagen før samlet i en førergruppe, og længe så det ud som om de ville følges ad. Pludselig var der et hul til tyskeren og norddamen, og så blev der rykket. Der var nu to i front og 25 m efter lå de to udlændinge. Efter nogle km kunne tyskeren ikke længere følge med. Norddamen kæmpede bravt for at komme op eller i det mindste holde de førendes forspring nede på under 50 sek så hun kunne beholde sin 2.plads. Langsomt men sikkert blev forspringet øget og i Langå lå Lone på 2.pladsen. Forspringet blev yderligere øget så sølvmedaljen var hjemme.

tdg4.jpg (21780 bytes)
Medaljetagerne fra årets Tour de Gudenå. Forrest Mia og Marlene.
I midten Lone og bagerst fra venstre Lars, Ulla og Birgitte. Jørgen A. fik også en medalje.

Guld til Marlene

De to seniordamer blev sendt af sted 7 min senere. Marlene havde et forspring på ca. 1? min, så hun skulle blot sørge for at hænge på toeren fra dagen før. Marlene er ret god til at hænge, så det klarede hun i fin stil og guldet var hjemme! Birgitte kunne ikke tillade sig at slappe af, men ret tidligt lavede hun det afgørende ryk og broncen var hjemme. Der er vist første gang HK har folk på alle tre trin på præmieskamlen på en gang.

Medalje til de yngste

Hos yngsteroerne var der stor utilfredshed over at de var slået samme med de ældre ungdomsroere. Det blev nu ikke det helt store problem. Yngsteroerne er bedre end de fleste ungdomsroere. Kap-klasserne hos de unge roere blev præget af, der var en del der ikke kunne ro i bølgerne om lørdagen. Det er ikke noget problem for vores, så de klarede sig rigtig flot. Mia Skytte lå efter lørdagen på 3.pladsen, men en af de rigtig gode roere var væltet, så det var spændene om Mia kunne holde sin placering. Janne Meldgaard lå på en 5.plads. Mia var sat godt op og roede et rigtigt flot løb, hvor hun roede alene en stor del at løbet. Hun holdt sin bronceplads. Janne var uheldig at få nogle vandplanter i roret, og hun måtte en tur i vandet. Lidt ærgerligt. Hun klarede dog at komme ind på 6.pladsen. Begge piger roede i tider, der var meget bedre end sidste år.

Lampe bedst med piger

Sidste medalje tog mix-toeren med Ulla Lütt og Lars Lamp sig af. Efter Lars er begyndt at ro med piger er han begyndt at få medaljer ved Tour de Gudenå. Det var hans anden sølv i mix-klassen. De havde et hårdt løb, da Lars var plaget af sin astma. Der var ikke så meget spænding i løbet. Det hele var afgjort om lørdagen. Det mest spændende i det løb var, at nogle var fejltilmeldt, så de i stedet skulle stille op i seniorklassen. Tillykke til alle medaljetagerne.

Endelig stille Per Fraulund og Dan Eriksen op i tur-klassen 50+. Signe Venneberg deltog i K2 kap junior sammen med Eva Andersen fra Skovshoved. Deres placering og alles tider kan ses i resultatlisten. Søren Mikkelsen troede at det var en svømmekonkurrence, så efter at været hevet op i kajakken et par gange, synes han det kunne være nok med det der padleri.

To havde deres Tour de Gudenå debut i Trim-klassen. Christian Høier og Elise Runge kunne endelig prøve hvad det vil sige, efter at have hørt om det i flere år. Staffan Røien er fast deltager i Trimklassen og ville selvfølgelig ikke svigte i år. Alle gennemførte og var tilfredse.

tdg3.jpg (32954 bytes)
Christian H og Marc R slapper af og diskuterer dagens resultater,
eller er det motorcyklerne i baggrunden.

Hjælpere her og der og alle vegne

Hjælperne var meget gode til at heppe. De fandt de mest overraskende steder at stå og heppe, når der var tid til det. De fik lov til at gå ind i folks haver og alt muligt. Det er virkelig noget der får en træt roer til lige at kunne lidt igen. Tak til hjælperne og ikke mindst Charlotte Ardal for at have arrangeret turen.

 

Nova vandt K4-matchen
af Lone Schultz-Pedersen
HK udfordrede i foråret NOVA til K4-match. De modtog udfordringen og endelig oprandt dagen. Det blev den mest rædselsfulde aften i en lang periode. Blæst fra øst og øsregn. Det var tanken der skulle konkurreres i en ren damebåd, en herrebåd og en mix. Det kneb med at finde roere nok, så vi nøjedes med mix. HKs hold bestod af Ulla Lütt, Lone Schultz, Dan Eriksen og Lars Lamp. NOVAs hold bestod af Anders, Hans Henrik, Anne og Anne Marie, så det var noget af et hold vi var oppe mod. Dan fik sin debut i kapbåd og K4. Det var en oplevelse for ham, men han er god til at skodde. Det var meget svært at styre K4'eren i bølgerne og der var en del uro i den. Endelig fik vi bakset K4eren på plads ved startlinjen og starten kunne gå.

Vi startede med at stoppe med at ro. Det var vist noget med en bølge. Endelig kom vi i gang. Ude i det fjerne kunne vi skimte NOVAs båd. Af sted, af sted nu gik det lidt bedre. Dan holdt balancen, og vi andre roede så godt vi nu kunne. Vi nåede aldrig op til NOVAs super firer, så NOVA vandt årets opgør. Til næste år skal de have bank.

Efter løbet skulle der have været grillaften, men den blev pga. vejret lavet om til en hyggeøl i NOVA. Alle var enige om at gentage ideen til næste år. Det er en sjov og hyggelig måde at konkurrere på, det er sjovt at ro K4 og det ser flot ud når 2 K4'ere suser derudad. - og vejret kan kun blive bedre.

Henrik Vedel nok en gang
af Lone Schultz-Pedersen
Det blev den 1. september og der skulle afholdes klubmesterskaber på 10.000m . I klubhuset var der intet som fungerede. Ingen omklædningsrum og køkkenet lå spredt ud over hele stuen. Sedlerne med tilmelding havde skiftet plads så mange gange, at det er et under folk har kunne finde dem. I alt 12 havde tilmeldt sig fordelt på 8 herrer og 4 damer. For første gang kunne ungdomsroerne også stille op på 10.000m, da de havde roet deres klubmesterskab en anden dag. Det var der 3 der benyttede sig af.

klubmest99-2.jpg (9719 bytes)
Henrik vandt endnu en klubmesterskaberne på 10.000m
Da tilmeldingssedlerne havde levet et omskifteligt liv var der usikkerhed om, hvornår vi skulle starte, men ca. 20 min forsinkede kom feltet af sted. Lars Lamp blev valgt til at være starter. Da han ikke er i helt så god form som tidligere, syntes han, vi passende kunne rykke startlinjen lidt frem så vi skulle ro 100m mindre. Hans startkommando lød og alle på nær ham selv drønede som sædvanlig af sted på Ready. Lars ventede til GO med at ro. Henrik Vedel tog straks føringen med Alex Hoe og Mark Peiris lige efter sig. Hos damerne tog Charlotte Ardal og Lone Schultz føringen. Ret hurtigt blev det dog klart hvordan rækkefølgen i mål ville blive for både herrer og damer. Henrik og Lone øgede støt og roligt deres forspring og var i mål et par minutter foran nr. 2 hhv. Alex og Charlotte. Til gengæld var det lidt mere tæt om 3. pladsen idet Charlotte havde 40 sek. forspring til Mia Skytte og Alex havde 54 sek til Mark.

Efter løbet var der vinderøl i herreomklædningen i sejlklubben. Da alle var velduftende og dejlige var der præmieoverrækkelse.

klubmest99.jpg (27991 bytes)
Lone vandt og Charlotte blev nr. 2