2 X BRONZE ved UVM i Pitesti, Rumænien

4. august 2019 17:07 , af Helle Juell

UVM som netop er afsluttet i Pitesti Rumænien blev en kæmpe succes for Hellerups roere. Bedst gik det for Bolette Nyvang, der roede sig til hele 2 x UVM bronzemedaljer i K1 på distancerne 200 meter og 500 meter.
Bolette roede i et stærkt felt både lørdag og søndag, hvor Bolette lå med en placering som nummer 4, men  med stor vilje og professionalisme bevarede hun fokus og roede sig i begge løb op og snuppede bronzemedaljen. Bolette har længe været med i opløbet omkring pladsen i OL K4-satsningsbåden, men har for denne gang måtte vige pladsen. Bolette giver ikke og det er fuldt fortjent for Bolette med denne oprejsning. Bolette har hermed virkelig har vist sig som en atlet der kan gøre sig gældende blandt verdensklassen og vi ønsker hende et KÆMPE tillykke med det flotte resultat.
Sara Milthers var sammen med Katrine Jensen (Maribo) også på en mission i K2 på deres favoritdistance 500 meter. Pigerne lå et langt stykke af vejen til en 3. plads, men måtte på de sidste meter se sig slået af Hviderusserne på de sidste tag. Begge piger ror i U18 i yngste kategorien med deres h.h.v 16 og 17 år, så vi kan konstatere at det absolut er toerkajak med masser af international potentiale fremover. Dette var til trods for deres unge alder, anden gang de deltog til VM.
Duoen vandt sølv ved UEM i juli måned i Tjekkiet, så en 4. plads ved UVM er et flot step op ad rangstien.
Emma Bock deltog sammen med Frederikke Matthiesen også i K2 over 500 meter distancen. Efter en 4. plads i indledende heat måtte de ud i en semifinale. Her kæmpede pigerne alt hvad de overhovedet kunne, men måtte se sig henvist til en 4. plads, hvilket ikke rakte til en finaleplads. Duoen var også i sidste måned med til UEM og blev nr. 8 i finalen. Emma er med sine knap 20 år forholdsvis erfaren internationalt, da dette var 3. UVM, derudover har Emma også deltaget ved 3 UEM.
Sara Milthers var også udtaget til at ro K4 over 500 meter, hvilket hun gjorde sammen med Emilie Markussen (361), Mathilde Roed (Køge) og Anna Find Hansen (VKKC), her roede kvartetten sig til en 3. plads i B-finalen.
Vi ser med stor tilfredshed tilbage på weekendens løb og ønsker kæmpe tillykke med de flotte resultater
#sydbank #bechbruun #sifgruppen