Sikkerhed og frigivelse

billede

Sikkerhed

Der undervises løbende i søfartsregler, vejrforhold og vandtemperaturer i forhold til overlevelse, samt håndtering og manøvrering af kajakken for at sikre forståelse af alle de faktorer, som har indflydelse på sikkerhed til søs.

Hvert år tages entringsprøver som bl.a. består af følgende:

  • At komme op i kajakken selv på åbent vand.
  • Makkerhjælp: At hjælpe en rokammerat med at komme op i kajakken på åbent vand.
  • Svømmeprøve (450m) i hvilken som helst svømmestil på åbent vand.
  • Svømning med kajak.

Roere, der ikke er frigivet, skal ro med CE godkendt svømmevest og skal ro med ledsagelse af en instruktør fra ungdomsafdelingen. For at være i ungdomsafdelingen skal man følge instruktørernes anvisninger.

Frigivelse

For at blive frigivet skal forbundets IPP krav og ovenstående prøver bestås, og ungdomsinstruktørerne skal finde det forsvarligt at frigive roeren, dvs. at roeren skal vurderes som værende ansvarlig for både sig selv, andre og materiellet, og kunne tage ansvar for benyttelse af klubben. Generelt kan ungdomsroere under 15 år godt frigives, hvis den ansvarlige ungdomsleder skønner det forsvarligt, og forældre/værge har givet skriftlig tilladelse.

Alle ungdomsroere der frigives skal underskrive en frigivelsesattest. Denne frigivelse skal også underskrives af en forælder/værge inden frigivelse er gældende.

billede